CONCEPT

HISTORISCH WONEN MET NIEUWBOUW COMFORT

Het project Noordsingel Lofts biedt ruimte, flexibiliteit en comfort. Het bijzondere plan is ontworpen vanuit de Amerikaanse LOFT filosofie met hoge plafonds van bijna 3 meter hoog en grote ramen. Het project bestaat uit twee onderdelen: een nieuwbouw gedeelte met 6 loft woningen en een espresso-wijnbar op de hoek begane grond en de transformatie van voormalige winkel naar 2 unieke gezinswoningen in het bestaande 19e eeuwse pand aan de Noordsingel.

Het ontwerp van de transformatie van de voormalige bloemenwinkel door WOON Architecten. Uitgangspunt hierbij is ontwerp eenvoud en rust, waarbij zoveel mogelijk de bestaande 19e eeuwse architectuur en beeldbepalend stadsgezicht wordt teruggebracht. De oorspronkelijke hoge ramen aan de tuinzijde worden in ere hersteld. Het gebouw uit 1894 heeft een  geheel nieuwe fundering gekregen met een nieuwe geïsoleerde betonvloer en voor- en achtergevel en moderne installaties. De voordeuren worden uitgevoerd in de stijl van de karakteristieke stijl zoals bekend van de Noordsingel. 

De nieuwbouw op de hoek, ontworpen door artisan architects is een echo van het verleden: historische accenten keren terug in het nieuwe ontwerp. Het witte torentje op de hoek van de Noordsingel is goed herkenbaar en de symmetrische opbouw van de oude school aan de Tollensstraat keert terug in de nieuwbouw.

STADSTUINEN & BUITENBERGINGEN

De nog beschikbare lofts hebben een unieke stadstuin van ca. 50 m2 met een eigen (fietsen)bergingen. Deze zijn bereikbaar via een afgesloten ingang aan de Rembrandtstraat door de gezamenlijke binnentuin. Vanuit iedere woning is uitzicht op de oude bomen en het water van de Noordsingel. Alle woningen in het Noordsingel Lofts project hebben een eigen buitenruimte: een ruim en zonnig balkon, een groot dakterras of ruime stadstuin.

DUURZAAMHEID

Ieder modern nieuwbouwproject hoort energiezuinig en duurzaam te zijn. Noordsingel Lofts maakt gebruik van duurzame materialen en slimme installaties. Maar los van de technische duurzaamheid maken wij vooral een mooi, leuk en levendig stukje stad met respect voor de omgeving. Tijdens de bouw houden wij rekening met mens en milieu door regelmatige communicatie met buurt en gemeente, een opgeruimde bouwplaats en hergebruik van restafval en materialen.